KARA KABAK TATLISI
Karakabağın ne olduğunu şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm,geçen gün Necmiye Halama gittiğimde bahsetti, köylerde kavun karpuz ekilirken çevresine de bir sıra bu karakabaklar ekilirmiş kavun, karpuzun bitmesine yakın bunlar olmaya başlarmış genelde sütlü tatlısını yapıyorlarmış dilim dilim kesip üzerine şeker serpip, süt döküp fırınlandığı gibi benim yaptığım sütlü muhallebi kıvamında olanı da çok sevilirmiş. Vee tam da bunun üzerine pazarda karşıma çıkmaz mı hemen alıp denemem şart oldu artık ve mutlu son tatlım hazır gelelim tarife halam göz kararı yaptığı için ölçü veremedi tabi ben de onun anlattığı kıvamda yapmaya çalıştım. MALZEMELER: 2 KİLO KARA KABAK 2,5 SU BARDAĞI ŞEKER YARIM KİLO KADAR SÜT YAPILIŞI: öncelikle kabağı dilimlere kesip soydum ve parçalara ayırdım,yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyup iyice haşladım, yumuşayınca süzüp sütü ve şekeri ekledim tekrar ocağa koyup el blendırı ile iyice ezip püre haline getirdim muhallebi kıvamına gel...