FARKLI MARKA ŞALGAM SULARI İLE YAPILDIĞI İÇİN RENKLER FARKLI OLDU KOYU RENK OLMASINI İSTERSENİZ DOĞANAY MARKAYI TERCİH EDİN DERİM. 1,5 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sade şalgam suyu(doğanay kullandım) 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 kaşık kadar nar ekşisi 3 adet ince doğranmış taze soğan dereotu istenirse 1 küçük kutu konserve mısır 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz 6-7 adet minik doğranmış kornişon turşu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1/2 limonun suyu- tuz Hazırlanışı: Pirinci bolca yıkayarak ılık suda 30 dk. bekletip süzün. Tencereye yağı koyup pirinci ekleyerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pirinç tane tane olunca üzerine şalgam suyunu ekleyerek, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp nar ekşisini katın karıştırarak pilavı demlenmeye bırakın. Pilav iyice soğuduktan sonra tüm doğranmış malzemeleri ve tuzunu ekleyerek, karıştırıp servis yapın, bu arada yağı az gelirse biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz.