BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-
MALZEMELER: 500 gram kıyma 1 adet soğan 1 yumurta 1/2 demet maydanoz 3-4 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon SARMAK İÇİN: 1 adet yufka 50 gram margarin veya sıvıyağ SOSU : 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı su 1 kaşık tereyağ 1 adet yumurta üzerine sürmek için ÜZERİNE yeterince yoğurt 2 kaşık tereyağ YAPILIŞI Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır . 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana ...