kışın vazgeçilmez içeceklerinden BOZA,daha önce tarifini vermiştim tekrar hatırlatmak istedim ben marketlerden alınan bozalarda bu tadı bulamıyorum yapmasıda çok kolay deneyin memnun kalacaksınız,kolay gelsiiinnnn.... MALZEMELER: yarım kilo pilavlık bulgur [ 2-2,5 bardak], 2,5 bardak şeker, 1 paket vanilya 1/2 çay bardağı mayalık boza yada 1 parça kuru ekmek YAPILIŞI:bulgurlar tel süzgeçte iyice yıkandıktan sonra bir gece ılık suda şişmeye bırakılır, ertesi gün iyice yumuşayana kadar kaynatılır suyu azalırsa sıcak su ilave edilir,istenirse düdüklü tencerede 15-20 dk haşlanabilir biraz soğuyunca tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilir.Bu aşamada 1 çay bardağı eski boza yada ekmek parçası hiçbiri yoksa yarım pk yaşmaya ve 5-6 kaşık şeker konup ılık bir yerde 2 gün ekşitilir.BU arada birkaç kez karıştırılır yoksa taşar,tadı istenilen kıvama geldiğinde kalan şeker ve vanilyası konur koyulaşmışsa ılık su eklenir şekeri isteğe göre ayarlanır şişelere konup buzdolabında saklanır. Tarçın ve...