UNLU BÖREK
bu börek tarifini birkaç blog arkadaşımda gördüm ilgimi çekti, asıl tarif sanırım Sahrap Soysal'a aitmiş gerçekten nefis çıtır çıtır bir börek oldu,çokta bereketli mutlaka deneyin pişman olmazsınız:)) MALZEMELER: 3 yufka 1 su bardağı un 100 gr erimiş margarin -2 çay bardağı sıvıyağ karışımı İÇ MALZEME: 3-4 haşlanmış patates 1 soğan rende kırmızı biber-tuz patatesler ezilir, soğan rendelenip az yağda hafif kavrulup patatesler ilave edilir,tuz ve kırmızı biberle tatlandırılır. YAPILIŞI: yufkanın 1 tanesi tezgaha serilir fırça yardımıyla heryeri sıvıyağ-margarin karışımıyla yağlanır tel süzgeçle heryerine un elenip ikiye katlanır tekrar yağ sürülüp un elenir düz tarafına hazırlanan iç bolca konup kenarlarıda kıvırıp sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır,3 er parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir diğer yufkalarada aynı işlem uygulanıp kalan yağ karışımı üzerlerine sürülüp fırınlanır.