PIRASALI KOLAY AÇMA BÖREK
2008 de yayınladığım sık yaptığım Arnavut böreğini aratmayacak çıtır çıtır bir borek. Hamur acamiyorum diyen herkes kolayca yapabilir.. MALZEMELER:2 bardak su, 1 bardak sıvıyağ, 1 kaşık sirke, 1 kiloya yakın un ,tuz 1, paket oda ısısında marg arin, 1 demet pırasa YAPILIŞI:su,sıvıyağ,tuz,un ve sirke ile hamuru yoğuruyoruz ikiye bölüyoruz 1 paket margarinide ikiye bölüyoruz, hamurları merdaneyle açıp yağın yarısını bir hamura diğer yarısını öbür hamura sürüp hamurları bohça gibi katlıyoruz, üzerini örtüp bu şekilde 1 gece dolapta bekletiyoruz, ertesi sabah hamurları 1 tur daha açıp,katlayıp bir süre daha dolapta bekletiyoruz.Bu arada içini hazırlıyoruz 1 demet pırasayı ince ince doğrayıp yıkıyoruz hafif sulu bir şekilde tencereye koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz tuzunuda koyup 15-20 dk kadar kavuruyoruz daha sonra salçasını,karabiberini koyup birkaç dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Dolaptaki hamuru çıkarıyoruz yağlanmış fırın tepsisine h...