Kayıtlar
Aralık, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
SEBZELİ GÜVEÇ
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
yılbaşı gecesi hindi yada tavuk yemek istemeyenler için çok lezzetli bu güveci alternatif olarak düşünebilirsiniz yapımı çok kolay fakat pişmesi uzun sürüyor bunun için 3-4 saate ihtiyacınız var ama değer bence. MALZEMELER: kemikli kuzu eti arpacık soğan patlıcan patates biber domates salça kekik-kırmızı biber-tuz biraz sıvıyağ isteğe göre birkaç diş sarmısak YAPILIŞI: öncelikle güveç kabının içinde biraz sıvıyağ,salça ve baharatlarla eti tatlandırdım üzerine soğanları-sebzeleri -biber ve domatesleri dizip ağzını fırın kağıdıyla sıkıca sardım kapağını kapatıp ocakta 2 saat kadar fırındada en az 1 saat pişirip servis yaptım.
BURSALI BLOG YAZARLARI BULUŞMASI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
KABAK TATLISI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
yILBAŞI GECELERİNİN VAZGEÇİLMEZİ KABAK TATLISININ TARİFİNİ DAHA ÖNCE YAYINLAMIŞTIM yapmak isteyenlere hatırlatma olsun ve de kolay gelsin..... MALZEMELER: 2 kilo kabak 1 kilo kadar tozşeker yarım çay bardağı su (bazen gerek kalmayabilir kabak su salabiliyor) YAPILIŞI: kabaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye dizilir üzerine toz şekeri dökülüp vakit varsa birkaç saat bekletilir yoksa kısık ateşte pişirilir,kabağın durumuna göre susuzsa yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.İstenirse biraz sulu bırakılıp fırınlanabilir,cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
BURSALI BLOGCULARIN BULUŞMASI YARIN
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
TAVUKLU MANTI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
MALZEMELER: 1 kilo yufka haşlanmış didiklenmiş tavuk tuz-karabiber sarmısaklı yoğurt -tereyağ YAPILIŞI: YUFKALAR ORtadan kesilip haşlanıp didiklenmiş tavuklar, uzun tarafına konup sıkıca sarılır, 2 şer parmak aralıklarla kesilip tepsiye sıkı sıkı dizilip fırınlanır. pişen yufkalar fırından çıkarılıp haşlanan tavuğun suyuyla ıslatılıp 10 dk kadar daha fırında tutulur.Sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla servis yapılır.
SOFT BOWL KEK YARIŞMASI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
HAŞHAŞLI-MERCİMEKLİ BÖREK porselen demlik çay saati etkinliği-49-
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
http//mutfaktasanat.blogspot.com arkadaşımızın evsahipliği yaptığı etkinliğe bu çıtır böreklerimle katılıyorum kolay gelsin arkadaşım. tarif http://dogada.blogspot.com/ GÜL ablama ait çok lezzetli tavsiye ederim. MALZEMELER: 1 su bardağı yeşil mercimek(haşlanacak) 2 adet soğan 4 yufka 1 çay bardağı haşhaş Tuz, karabiber,pulbiber, 1 yumurta sarısı 1,5 çaybardağı sıvıyağ 1,5 çay bardağı su YAPILIŞI: öncelikle mercimek haşlanıp soğanla az sıvıyağda kavrulur haşhaş-tuz ve istenirse baharat eklenip soğumaya bırakılır. 1 yufka tezgaha serilip üzerine yağlı su karışımı sürülüp 2.yufka konur üçer parmak şeritler halinde kesilip iç malzeme konup muska şeklinde katlanır,diğer 2 yufkada aynı şekilde yapılıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür istenirse haşhaş ekilip fırınlanır.
ÇİKOLATALI PASTA
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yazan:
Dilek Mutfakta
-
1 ARALIK küçük oğlumun doğumgünüydü bol çikolatalı bir pasta istedi böyle bir pasta çıktı ortaya tamamen uydurma ama lezzetliydi:))) MALZEMELER: 4 yumurta 1 bardak şeker 1,5 bardak un 1 fincan sıcak su kabartma tozu araya kakaolu pasta kreması üzerine çikolata sos süslemek içinde rulokat ve eti puf kullandım.