HAMBURGER EKMEGI
HAMBURGER EKMEGI 1 su bardagi ılık süt 🥛 1 su bardagi ılık su Yarim su bardagi sıvıyağ 🥃 2 yumurta🥚🥚 1 pk instant maya 2 tatli kasigi toz seker 1 tatli kaşığı tuz Alabildigi kadar un (yaklasik 6 bardak) UZERI ICIN su ve susam YAPILIŞI unun ortasini acip sivi malzemeleri ve diger tum malzemeyi ekleyerek ele yapisan yumusak bir hamur yogurup yaklasik 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya birakiyoruz. Hamurumuzu duz bir zemine alip az un yardimi ile havasini alip mandalinadan buyuk bezelere ayiriyoruz. (10 tane oldu) Bezeleri avucumuzda yuvarlayarak tepsiye diziyoruz, 15 dk tepsi mayası geldikten sonra uzerine firca ile su sürüp, susam ekiyoruz. 200 derece firinda kizarincaya kadar pisiriyoruz.. (Firina bir kapta su koyarsaniz daha yumusak olur) Pistikten sonra uzerine pecete ortup bir sure dinlendirmekte fayda var..