BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIFLI SARMA
tatlının tarifini http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2009/09/hazir-baklava-yufkasindan-kadayifli.html görüp yaptım biz çok beğendik. MALZEMELER: 1 PAKET bim marketten alınmış baklavalık yufka 300 gram çiğ kadayıf, 2 su bardağı iri öğütülmüş ceviz, Tarçın, 300 gram tereyağ, Şerbet Malzemesi; 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 paket vanilya YAPILIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın. Tereyağını eritin.Baklavalık yufkaların 4 tanesini tezgaha serin. En üstteki yufkanın üzerine, didikleyerek kadayıf yerleştirin. İri öğütülmüş ceviz içi ve tarçın serpin. Hepsinin üzerine 2-3 kaşık tereyağ gezdirin. ÇOK SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE RULO YAPIN 2 ŞER PARMAK ARALIKLARLA KESİP TEPSİYE DİZİN. artan tereyağını üzerine gezdirin,200 derecede pişirin. tatlının soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor.