PATLICANLI GÜL BÖREK
Patlıcan ile yapılan tüm yemeklere bayılırım, özellikle börek içi olarak dayanılmaz bir lezzeti var hala yapmadıysanız deneyin mutlaka... MALZEMELER: 5 YUFKA 1 kilo kadar patlıcan 1 tane büyük kuru soğan 2 tane sivri biber 2 tane domates BÖREĞİN SOSU İÇİN: 1 bardaktan az sıvıyağ 1 bardak su biraz un 2 kaşık sirke YAPILIŞI: Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp soğutun, bunun için önce patlıcanları alaca soyup daha sonra küçük kuşbaşı doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletin.1 büyük soğanı ve biberleri yağda kavurun suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyip bir süre (10 dk kadar) karıştırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin tuzu da ilave edip suyunu çekinceye ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. yufkaları ıslatmak için su-yağ ve sirkeyi karıştırın, yufkaları 4 e bölün yağlı su ile ıslatıp 2 kaşık kadar un serpin iç malzemeyi geniş tarafa koyup rulo yaparak gül şeklinde sarın. Tüm yufkalar bittikten sonra kalan yağlı suyun için...