İNCİR REÇELİ
MALZEMELER: 1 kilo reçellik incir 1 kilo toz şeker 3 bardak su limon suyu veye limon tozu YAPILIŞI: Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.