İNCİR REÇELİ
MALZEMELER:
1 kilo reçellik incir
1 kilo toz şeker
3 bardak su
limon suyu veye limon tozu
YAPILIŞI:
Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
1 kilo reçellik incir
1 kilo toz şeker
3 bardak su
limon suyu veye limon tozu
YAPILIŞI:
Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yorumlar
Canım reçelin harika görünüyor, çok severim incir reçelini reçelden çok tatlı niyetine yerim, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun, sevgilerimle öpüyor, ailecek selamlarımızı gönderiyoruz...
Sevgiler
ellerine saglik bir kere bende denmistim incir recelini tarifinde kabuklarinin soyulacagi yaziyordu
kabuklarini soydum ama ellerimdeki derilerin bir kismi gitti eridi:)))
ogundur bugundur birdaha denemedim.
ama lezzeti harikaydi:)))kabugu soyulmadigi icin
senin tarifi deneyecegim
sevgilerimi biraktim canim.
Bu nefis tadlari bizler icin paylastigin icin tesekkürler, sevgiler....
bu reçeli çok seviyorum ama tariflerde hep göztaşı ile yapıyorlardı zehirli olduğu için hep çekindim bu tam bana göre ellerine sağlık canım yanlız alttakide incir reçelimi onu anlamadım rengi kırmızı diye
Sevgilerimle
En sevdiğim reçeli yapmışsın sen, ben de kaçırmışımmm, kusura bakma, uğrayamadım ne zamandır..
Ellerine sağlık canım,
Sımsıcak sevgiler.....