PAPATYA TART
Geçen hafta TÜLAY arkadaşımda çok güzel bir gün geçirdik,ben bu papatya pastalara bayıldım tarifini hemen paylaşıyorum,yanlız onun kalıpları Antep'ten gelmiş yani kalıbı olan yapabilecek:)) MALZEMELER:(12 kalıp için) 4 bardak un 1 yumuşak margarin 1 bardak pudra şekeri 2 yumurta vanilya İÇ DOLGUSU: 2 bardak dövülmüş ceviz 1 bardak pudra şekeri 2 yumurta KREMASI: yarım kilo süt 3 kaşık şeker 3 kaşık un soğuyunca 1/4 margarin vanilya YAPILIŞI: tart hamuru yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalar koparılacak ve yağlanmış tart kalıplarına yerleştirilecek,hazırlanan iç malzemeden 1 er kaşık ortalarına konup fırınlanacak. Çıktıktan sonra üzerlerine krema paylaştırılıp fıstık serpilecek.