CANTIK(kıymalı pide)
malzemeler:
1 bardak ılık su
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 yumurta
2 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya yada instant maya
5-6 bardak un
İÇ MALZEME .
250-300 GR KADAR KIYM
3-4 sivribiber
1 tane iri soğan
3 domates
1 kaşık salça
tuz-karabiber-su
YAPILIŞI:
1 bardak ılık suyla maya eritilir,ben bu defa instant yani tek kullanımlık kuru mayalardan kullandım onun için direk una karıştırdım,tüm malzemeyi yoğurun üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırın.Yumurta kadar parçalar koparıp elimi yağa batırarak açtırdım ortalarına iç malzemeyi koyup istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz bu şekildede biraz mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,yumuşak olması için pişerken fırına 1 kase su koymanızda yarar var ya da fırından çıkınca biraz su serpip üzerine bez örtersenizde cantıklarınız yumuşacık olur.KOLAY GELSİİİNNNN....
Yorumlar
haaa pideler harika olmuş eline sağlık biz Bursa da yemiştik hala tadı damağımdadır size Afiyetler olsun
Ben derim ki bunun peynirlisi olur mu, aynı böyle narrrr gibi kızarır mı:))) Oluyorsa hemen denenmeli:))
Ellerine sağlık canikom,
Sımsıcak sevgiler...