ETLİ BİBER DOLMASİ
Malzemeler:
Yarım kilo orta boy dolmalık biber(yaklaşık 12-14 tane)
250 gr. dana kıyma
Yarim su bardağı kadar pirinç (ben bulgurla karışık koyuyorum)
Kıyma yagsizsa biraz margarin veya siviyag
2-3 adet domates
yarım demet maydanoz
1-2 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
kırmızı biber
,kuru nane
YAPİLİSİ
Dolmalık biberleri iyice yıkayıp saplarını çıkarın.
Biberlerin içini hafifçe tuzlayın.
Pirinci, bulguru yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını soyarak doğrayın.
Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın.
Gerekirse biraz su ekleyin
Çok fazla sıkıştırmadan pirincin şişeceğini hesap ederek doldurun, domatesle kapak yapin
Doldurulmuş biberleri tencereye dik olarak dizin.
Kalan yağda salçayı biraz kavurup 2 bardak sıcak su ekleyin dolmaların kenarından tencereye dökün
Önce biraz harlı, daha sonra kısık ateşte biberlerde çatal batacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
Yorumlar