KARPUZ KABUGU REÇELİ
MALZEMELER
1 Karpuz Kabuğu
1 tatli kaşığı Karbonat
Su (karbonat için )
4 su bardağı Şeker
4 su bardağı Su
2-3 dis Limon tuzu
Yarım limon suyu
Birkac tane Karanfil
YAPILIŞI
Resimlerde paylastigim gibi ici alinmis karpuz kabuklarinin yesil yerlerini de alip küp küp dogruyoruz buyuk bir kaseye alip uzerine karbonat ve kabuklari kapatacak kadar su doldurup kapagini kapatip buzdolabinda 1 gece ( en az 6 saat) bekletiyoruz.
Ertesi gun 3-4 su bol suyla yikiyoruz.
Tencereye su doldurup kabuklari yaklasik 2 dakika kaynatip suzgece aliyoruz.
Ve artik serbetiyle bulusmaya hazir.
Su..seker ve karanfilleri yayvan bir tencereye alalim kaynamaya baslayinca kabuklari ekleyim once hizli ateste 15 dk sonra orta ateste seffaflasana kadar kaynatalim , limon tuzu ve limon suyunu ekleyip 10-15 dk sonra kapatalım...(koyuluguna gore ayarliyabilirsiniz)
Yorumlar