ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan (rende)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşıgı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yeterince su
- Tuz
TERBİYE İÇİN:
- 1 yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- 1 su bardağı süt
SOSU İÇİN:
- 1 yemek kaşıgı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Nane, pul biber
kırmızı mercimeği yeterince su ile iyice haşlayalım, ocaktan alalım.
ayrı bir tencerede tereyağ ve sıvıyağ karışımında rende soğanı kavuralım, unu da ekleyelim biraz kavurup tuz ilave edelim ve mercimeklerle buluşturalım. 15 dk kaynatalım..
blendırdan geçirelim, suyunu kontrol edip koyuluğu ayarlayın
yumurta sarısı, limon ve sütü çırpıp çorbaya ekleyip bir taşım kaynatalım..
tavada tereyağı ve sıvıyağ, salçayı kavurup nane ve pul biberi ekleyin.
sosu çorbaya ilave edip servis yapabilirsiniz
Yorumlar
http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/