KATLI AÇMA
çok önce yayınladığım bir tarifti çok sık yaptığım için güncellemek istedim...Hala denemeyen varsa mutlaka denemeli...
MALZEMELER:- 2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 bardak süt
- 1 paket yuva maya
- 1 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- 1 kilo kadar un
- susam
- 1 paket yumuşak margarin
- sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir,
- un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şeker,tuz konup yoğurulur.
- hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor.
- 1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır
- 5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir ,
- istenen iç malzeme konur,diğer 6 bezeye de aynı işlem uygulanır,
- sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...
Yorumlar