ŞEFTALİLİ PASTA-YUFKA MANTISI-ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
Geçen hafta büyük oğlumun doğum günüydü evde kendi aramızda küçük bir kutlama yaptık, meyveli pastaları çok sevdiği için şeftalili ve muzlu yaptım, zeytinyağlı biber dolması ve yufka mantısı ile durumu kurtardık...
MALZEMELER:
DOLMA TARİFİ İÇİN BURAYA TIK
YUFKA MANTISI:
PATLICANLI BÖREK tarifi için: TIK TIK...
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1 bardak tozşeker
- 1 bardak un
- yarım bardak nişasta
- yarım çay bardağı sıcak su
- 1 pk kabartma tozu
KREMASI:
- 3 BARDAK SÜT
- 2 kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- yarım bardak şeker
- 1 yumurta sarısı
- YAPILIŞI:
- --yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyup her ikisine de yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim.
- --kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum.
- --üzeri içinde 1 bardak soğuk sütle kremşanti yaptım meyvelerle süsleyip tart jölesi döktüm.
DOLMA TARİFİ İÇİN BURAYA TIK
YUFKA MANTISI:
- öncelikle kıymayı mantı içi gibi soğan-karabiber ve tuzla hazırladım.
- yufkaları 4 e bölüp uç kısmına boydan boya kıyma yerleştirip sıkı sıkı rulo yaptım
- tepsiye dizdikten sonra hepsini beraber 2 şer parmak genişliğinde kesip fırınladım
- çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp servis ettim...
PATLICANLI BÖREK tarifi için: TIK TIK...
Yorumlar