PİŞMEYEN CHEESECAKE
uzun zamandır denemek istediğim bir CAFEPORTAKAL tarifi pişmeyen cheesecake , yaz aylarında serin serin yenebilecek hafif bir tatlı , görüntüsü güzel daha ne olsun...
ben daha büyük ( 24 cm) bir kalıpta yaptığım için ölçülerle oynadım
MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
- 2 paket eti burçak
- 2 kaşık erimiş tereyağ ( ben 1 kaşık tereyağ-1 kaşıkta çırptığım şantiden kullandım)
- az ceviz kırığı
ARA KREMASI İÇİN
- 2 poşet krem şanti
- 1 bardak süt
- 1 paket limon aromalı jöle
- 100 gr labne peynir
- sıcak - soğuk su
ÜZERİ İÇİN :
- hazır satılan meyveli sos (evde istediğiniz meyve suyunu nişasta ile pişirerek yapabilirsiniz)
YAPILIŞI:
- eti burçak-tereyağ-krem şanti ve ceviz kırıklarını robottan geçirip yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kalıbın dibine bardağın tersi ile iyice bastırarak sıkı bir şekilde yerleştirdim.
- 2 poşet şantiyi 1 bardak süt ile iyice köpürtüp labneyi ekledim
- yarım bardak kaynar suda 1 paket jöleyi iyice erittikten sonra buzdolabından çıkmış 1 bardak soğuk suyu ekledim vee
- jöleyi de şantiye karıştırdım
- tüm bu karışımı bisküvinin üzerine döküp soğuması için dolaba kaldırdım
- 15 dk kadar sonra pişirip soğuttuğum meyveli sosu üzerine döküp en az 3-4 saat hatta 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.
Yorumlar