KAÇAMAK
eşimin çok severek yediği bir göçmen yemeği KAÇAMAK... peynirli..kıymalı..kuşbaşılı ve sade soğanlı yapılabiliyor, benim evlendikten sonra kayınvalidemden gördüğüm bir yemek ustası değilim kendi ağız tadımıza göre yapmaya çalışıyorum...
MALZEMELERİMİZ: kuşbaşı et....300 gr mısır unu...5-6 tane kuru soğan ve sıvı yağ üzeri için tereyağ
kuru soğanları salataya doğrar gibi doğrayıp az tuzla ve az sıvı yağla karamelleşene kadar kavuruyoruz. etlerimizi haşlayıp 1 parça tereyağı ile lezzetlendiriyoruz
tepsinin altına soğanları yayıyoruz
üzerine etleri yayıyoruz ve tepsiyi bir kenarda beklemeye alıyoruz...
tencereye yaklaşık 1 litre su koyup içerisine 1 patatesi minik minik doğruyoruz az tuz atarak patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz
üzerine 300 gr mısır ununu döküp delikler açıyoruz bu deliklerden suyun fokurdamasını görebiliyoruz
mısır unu tamamen ıslanıncaya kadar kaynatıyoruz çökünce isterseniz mikserin hamur ucu ile isterseniz de tahta bir kaşıkla kuvvetlice karıştırıyoruz...bulamaç haline geliyor
veee bu hamurumuzu kaşık kaşık tepsiye koyup kaşığın tersini yağa batırarak ya da elimizi yağa batırarak tepsiye yayıyoruz, sıcak dikkat diyorum:))))
tüm hamuru yaydıktan sonra kaşıkla aralar açıyoruz üzerine kızdırılmış biberli tereyağ döküp ocağın üzerinde döndüre döndüre pişiriyoruz....
veeeeeeeeeeee final...mümkünce tepsiden yiyoruz....
Yorumlar