SOĞANLI PÜRE VE ET SOTE
Eşimin püre anlayışı çok farklı normal sütlü,tereyağlı püreyi yemez onun püresi özeldir nasıl mı işte tarif:
3-4 tane patates
1 tane kuru soğan
sıvıyağ-tuz
YAPILIŞI:
--patatesler soyulur kuşbaşı doğranır az suda tuz ilavesi ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.Daha sonra patates ezici ile iyice ezilir,tavada 2-3 kaşık sıvıyağda rendelenmiş 1 tane soğan hafif kavrulur üzerine ezilen patatesler konup iyice karışması sağlanır.servis tabağına alınıp afiyetle yenir.
--Gelelim et soteye yeterince kuşbaşı dana eti az suyla düdüklü tencerede 20 dk kadar haşlanır, suyu kalmışsa başka bir kaba süzülür etlerin üzerine piyazlık doğranmış soğan , biber ve tereyağ konarak bir süre kavrulur,soğanlar iyice eriyince 2-3 tane domates ya da domates sosu eklenir, ayrılan et suyu ve tuz eklenip düdüklü tencerede tekrar 15-20 dakika daha pişirilir, ben püre ile servis yaptım,pilav ile servis yapılabilir.
Yorumlar