LİMONLU TAVUK
alt resim daha sulu ve soğanla pişirilmiş hali
butları mümkünse birkaç saat önceden derilerini çıkarıp ,yıkadıktan sonra kapaklı bir kaba alıyorum
- yarım çay bardağı sıvıyağ-
-yarım çay bardağı limon suyu
-,tuz-kekik -kırmızı biber ve birkaç diş sarımsak ile baraber karıştırıp kapağını kapatıyorum ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyorum vaktim yoksa çelik tencereye direk dizip yağı-limonu-baharatları ve yarım çay bardağı da suyu koyup kısık ateşte suyunu iyice çekip kızarıncaya kadar pişiriyorum. Yanına garnitür olsun derseniz patatesleri kuşbaşı doğrayıp tavuklar suyunu çekmeye başladığında ilave edip birlikte pişirebilirsiniz.
Yorumlar
bende beklerim
Bugünden sonra ilk yapacağım tavuk tarifi limonlu tavuk olacak inşAllah:)