İNCİR REÇELİ
reçellik incirler pazarlarda yerlerini almaya başladı hemen yapmakta fayda var daha sonra içi yumuşuyor güzel olmuyor tarifi daha önce de yayınlamıştım tekrar hatırlayalım http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/05/incir-reeli.html
MALZEMELER
1 kilo reçellik incir
1 kilo toz şeker
3 bardak su
limon suyu veye limon tozu
YAPILIŞI:
Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
1 kilo toz şeker
3 bardak su
limon suyu veye limon tozu
YAPILIŞI:
Ben İncirlerin kabuğunu soymadan yapıyorum isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, incirleri tek tek çatalla ya da kalın bir iğneyle delin , tencereye alıp iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 3 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu veya yarım tatlı kaığı limontozunu suda eritip ilave edin 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yorumlar
İncir reçeli çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Ben de geçenlerde yapıp yayınlamıştım.
Sevgiler.
ğı alıp kaçıyorum öptüm.