KOLAY AÇMA BÖREK - PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 35-
http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum Yapımı çok kolay lezzetli bir börek özellikle 1 gün önceden hazırlanıp dolaba konması işi dahada kolaylaştırıyor...
MALZEMELER:
1 kase su
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un - tuz
2 kaşık tereyağ (eritilecek)
İÇ MALZEME:
cantık içi dediğimiz iç hazırlanır bunun için
yarım kiloya yakın kıyma
ince doğranmış domates
ince doğranmış sivribiber
ince doğranmış 1 tane soğan
karabiber-tuz
hepsi çiğden konup sulu olacak şekilde yoğurulur
YAPILIŞI:
tereyağ hariç tüm malzemeyle hamur yoğurulur 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada tereyağ eritilip soğumaya bırakılır. Hamur merdaneyle kalınca açılır arasına erimiş tereyağ sürülüp rulo yapılır ortadan kesilip her parça gül gibi sarılıp buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün 1.parça tepsi kadar açılıp iç malzemesi konur daha sonra 2.parçada aynı şekilde açılıp üzerine kapatılır kenarları kıvrılıp üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip fırınlanır.
MALZEMELER:
1 kase su
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un - tuz
2 kaşık tereyağ (eritilecek)
İÇ MALZEME:
cantık içi dediğimiz iç hazırlanır bunun için
yarım kiloya yakın kıyma
ince doğranmış domates
ince doğranmış sivribiber
ince doğranmış 1 tane soğan
karabiber-tuz
hepsi çiğden konup sulu olacak şekilde yoğurulur
YAPILIŞI:
tereyağ hariç tüm malzemeyle hamur yoğurulur 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada tereyağ eritilip soğumaya bırakılır. Hamur merdaneyle kalınca açılır arasına erimiş tereyağ sürülüp rulo yapılır ortadan kesilip her parça gül gibi sarılıp buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün 1.parça tepsi kadar açılıp iç malzemesi konur daha sonra 2.parçada aynı şekilde açılıp üzerine kapatılır kenarları kıvrılıp üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip fırınlanır.
Yorumlar
ellerine sağlık.
güzel bir hafta dilerim.
ellerine sağlık cnm
ellerine sağlık
sevgiler