KAĞIT KEBABI--İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -2-
GELİBOLU 17 arkadaşımızın evsahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE ,Ramazan da misafirlere ikramı kolay ve bir okadarda lezzetli bir kebapla katılıyorum,KOLAY GELSİN .....
MALZEMELER:
2 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 kilo kuşbaşı kuzu eti
4 adet orta boy havuç soyulmus ve küp küp kesilmis
4 adet orta boy patates soyulmus ve küp küp kesilmis
500 gr konserve bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kesilmis yağlı kağıt parcaları (14 TANE OLDU)
tuz
karabiber
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu etlerini yağla birlikte etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 saatten fazla pişirdim.Etiniz piştikten sonra domates salçanızı,karabiberinizi, tuzunuzu,kırmızı biberinizi ekleyin.İsterseniz biber salçasını da katın,
havuçları ekleyin ve onlar biraz yumuşadıktan sonra önce patatesleri ekleyip biraz yumuşattıktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Bu arada yemeğin suyunu sürekli kontrol edin, biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.
Bütün bunları yaparken yağlı kağıtları hazırlayın. Serdiğiniz her yağlı kağıt parçasının içine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı etli sebzeli karışımdan koyup katlayın ,
Hepsini katladıktan sonra fırın tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kağıt kebaplarınızın arasına gezdirin,kalmamışsa biraz salçalı su yapın ve önceden 180 derece ısıttığınız fırında servis yapmadan önce yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.kolay gelsin afiyet olsunnnn....
2 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 kilo kuşbaşı kuzu eti
4 adet orta boy havuç soyulmus ve küp küp kesilmis
4 adet orta boy patates soyulmus ve küp küp kesilmis
500 gr konserve bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kesilmis yağlı kağıt parcaları (14 TANE OLDU)
tuz
karabiber
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu etlerini yağla birlikte etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 saatten fazla pişirdim.Etiniz piştikten sonra domates salçanızı,karabiberinizi, tuzunuzu,kırmızı biberinizi ekleyin.İsterseniz biber salçasını da katın,
havuçları ekleyin ve onlar biraz yumuşadıktan sonra önce patatesleri ekleyip biraz yumuşattıktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Bu arada yemeğin suyunu sürekli kontrol edin, biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.
Bütün bunları yaparken yağlı kağıtları hazırlayın. Serdiğiniz her yağlı kağıt parçasının içine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı etli sebzeli karışımdan koyup katlayın ,
Hepsini katladıktan sonra fırın tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kağıt kebaplarınızın arasına gezdirin,kalmamışsa biraz salçalı su yapın ve önceden 180 derece ısıttığınız fırında servis yapmadan önce yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.kolay gelsin afiyet olsunnnn....
Yorumlar
hem hafif hem lezzetli...
görüntü süper...
tarif defterimde yerini aldı bile...
sevgiler
görüşürüz...
çok güzel görünüyor.
sevgilerimle
alttaki böreklerde süperler..
sevgiler
Sevgiler...
kağıt kebabı ardına puding :) ardından bir türk kahvesi içeriz artık.
Kucak dolusu sevgiler.. öpüldünüz efenim :)
Selamlar. Aliye