HAMSİ BUĞULAMA
MALZEMELER:1 kilo hamsi,kurusoğan,maydanoz, tuz,az sıvıyağ,limon,domates
YAPILIŞI:Balıklar kılçıklarından tamamen ayıklanır,bol suda yıkanıp tuzlanır.Tepsinin altına 1 tane kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır, üzerine balıklar yüzyüze kapatılarak dizilir,tekrar soğan doğranır,maydanoz,domates ve limonla süslenir,pul biber ekilir,çok az sıvıyağ gezdirilip kızarana kadar fırınlanır.
Yorumlar
hamsinin gelmediği bir memleketde hamsi gördükçe canım çekiyor :))
Gelen hamside hamsilikten çıkıyor :))
Ellerine sağlık hayatım...
afiyetler olsun..
Blog manşetde seni görmek beni mutlu etti. Umarım her yeni yazını orada görürüm.
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com