VİŞNELİ PRENSES TACI
daha önce bisküvisiz olarak yayınladığım bu tarifi araya istediğiniz bir bisküviyi rondodan geçirerek koyabilirsiniz. VİŞNELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
- 1 KİLO SÜT
- 10 KAŞIK İRMİK
- 12 KAŞIK TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
- 4 BARDAK VİŞNE SUYU
- 4 KAŞIK NİŞASTA
- 6 KAŞIK ŞEKER
- VİŞNE TANELERİ
YAPILIŞI:
- Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,
- Islatılmış kalıbın altına dökülür.
- Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir
- İrmikli muhallebinin üzerine dökülür
- Buzdolabında soğumaya bırakılır,
- 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.
Yorumlar
sevgiler..