MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-
MALZEMELER:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2-3 adet domates
- tuz-karabiber
ÇANAK İÇİN:
- 4 tane milföy
- Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım, çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
- Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim,
- Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.
- Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım
- Domatesleri ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra
- 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim.
SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ
MALZEMELER:
muhallebi
- 5 bardak su
- 5 kaşık mısır nişastası
şerbet
- 6 bardak su
- 2 bardak toz şeker
- kabuk tarçın
- karanfil
- kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,
- bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım
- su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım
- çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve
- 20 dk kadar kaynatalım
- 5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim
- ıslatılmış borcama dökelim
- her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp
- buz ile servis edelim.
Yorumlar
Canım facebook çıkalı blogculuk yok oluyor ,görüyorum yorumlar ya bir tane yada hiç yok ben çok üzülüyorum şahsen Blogculuğu bitirmeyelim yok etmeyelim