ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ
YAĞDA KIZARTILMIŞ HALİ
FIRINLANMIŞ HALİ
MALZEMELER.:
FIRINLANMIŞ HALİ
MALZEMELER.:
- 5 adet yufka
- Sıvıyağ
- İÇİ:
- 3 adet haşlanmış patates(ezilecek)
- 50 gr beyaz peynir
- tuz
- karabiber
- YAPILIŞI:
- Ezilmiş patatesin içine peynir tuz karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz.
- 5 adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp,çaydanlık kapağıyla kesiyoruz.Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz poğaça şeklinde kapatıyoruz.
- Dondurucuya atıyoruz.Dondurucudan çıkarttıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp,çözülmeden fırına veriyoruz.
- 200Cde kızarana kadar pişiriyoruz.
- İSTERSENİZ SIVIYAĞDA TAVADA DA KIZARTABİLİRSİNİZ.
Yorumlar