KEDİDİLİ PASTA -PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-29-
1,5 Paket kedidili bisküvi(savoıardı marka olanı kullandım)
1 kilo süt(1 bardağını kedidillerini ıslatmak için kullandım)
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 bardak tozşeker
1 poşet kremşanti
1 bardak soğuk süt (şanti hazırlamak için)
1 yumurta
vanilya
donmuş vişne
meyveli sos
YAPILIŞI:
ÖNcelikle kremayı hazırlayalım 3 bardak süt,nişasta,un,şeker,yumurta ve vanilyayı birlikte muhallebi yapalım miksere tutup soğuması için bırakalım. Kremşantiyide 1 bardak sütle yapıp dolaba kaldıralım.muhallebi soğuyunca kremşantiyle karıştırıp iyice çırpalım.
Ben kelepçeli kalıbın en küçük boyunu kullandım kedidillerini süte batırıp kalıbın çevresine dizelim 1 katta altına dizelim muhallebinin yarısını dökelim donmuş vişnelerin yarısınıda koyup 2.kat kedidillerini ıslatarak tekrar dizelim 1 kat daha muhallebi koyup kalan vişneleri dizelim. Meyveli sosu tarifine göre pişirip biraz soğuyunca pastanın üzerine döküp soğuması için dolaba kaldıralım. en az 4-5 saat dolapta bekletip servis yapalım.
gerçekten çok lezzetli ve sunumu güzel bir pasta mutlaka deneyin derim.
Yorumlar
ellerin sağlık
sevgilerr
haa bu arada termal şort nasıl demişsin iyi hayatmı nasıl olsun ellerinden öper:)))