Kayıtlar

Ekim 19, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Resim
ULUSLARARASI ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ


Sevgili arkadaşlarım aynı zamanda hemşerilerim düşleriminincisi (dilek)ve derya beni bu ödüle layık görmüş kendilerine çok teşekkür ederim çok mutlu oldum ödül dağıtım sırası bende işte ödüllerim:
http://www.dogada.blogspot.com/
http://www.soframdan.blogspot.com/ ( Fatmacım)
http://www.deryayla.blogspot.com/ (Deryacım)
http://incisi.blogspot.com/(Adaşım)
http://www.gonuluncelezzetler.blogspot.com/ ( hemşerim)
http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ (hemşerim)
http://www.meraklikofteci.blogspot.com/( hemşerim adaşım )
http://asiyeninmutfagi.blogspot.com/ (Asiyecim)
http://www.hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/( Didemcim)
http://www.eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com/ Gönül)
http://www.pastacirapunsel.blogspot.com/ (Didem)



Bende bu arkadaşlarıma kabul ederlerse uluslararası arkadaşlık ödülünü veriyorum kucak dolu sevgiler...
Ödül alan arkadaşlarım benim listemdeki kişi sayısından 1 fazla kişiye ödül yollıyabilir..

HANIMGÖBEĞİ TATLISI

Resim
Hanımgöbeği tatlısını Ramazanda www.kibeleninmutfağı.blogspot.com arkadaşımızın sayfasında görüp denemiştim biz çok beğendik yapmak isteyene kolay gelsin işte tarif....
MALZEMELER:

125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
3 yumurta
ŞERBET:
3 su bardağı seker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kasığı limon suyu
YAPILIŞI:Öncelikle su ve şeker kaynatılır kaynayan şerbetin altı biraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır, limon suyu eklenir karıştırılır. ocaktan alınır soğuması beklenir.
Hamur profiterol hamuru gibi hazırlanır 125 gr margarin suyla kaynatılır yağ eriyince un eklenip helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır altı kapatılıp ılınmaya bırakılır daha sonra 3 yumurta teker teker hamura yedirilir el biraz yağlanıp hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılır elde yuvarlanıp ortası parmakla delinir bu şekilde tüm hamur hazırlanıp soğuk yağa dizilir yağın altı yakılıp sallayarak kızartılır, bu tava bitip tekrar kızartılacaksa yağın soğuması beklenir yada 2 tava kullanılır kızara…