26 Ekim 2008 Pazar

ZERDE

MALZEMELER:
1 bardak pirinç
1,5 kilo su
2 bardak tozşeker
çok az safran veya zerdeçal
2 kaşık nişasta
kuşüzümü
istenirse biraz gülsuyu
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KUŞÜZÜMLERİ SUYA KONUR DİĞER TARAFTA SU,PİRİNÇ VE SAFRAN PİRİNÇLER PİŞİNCEYE kadar kaynatılır kaynama esnasında üzümlerde ilave edilir, 2 kaşık nişasta biraz sulandırılıp ilave edilir,şekeri eklenip 10 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan almaya yakın yarım çay bardağı gülsuyu eklenir,kaselere paylaştırılır.

1 yorum:

pastacirapunsel dedi ki...

Cumhuriyet Bayramı'n kutlu olsun..

Sımsıcak sevgiler.....

TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...