26 Ekim 2008 Pazar

ZERDE

ZERDE :Bursa da düğünlerde yapılan bir tatlıymış eşim çok seviyor sık sık yaparım çokta hafif..
MALZEMELER:
1 bardak pirinç
1,5 kilo su
2 bardak tozşeker
çok az safran veya zerdeçal
2 kaşık nişasta
kuşüzümü
istenirse biraz gülsuyu
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KUŞÜZÜMLERİ SUYA KONUR DİĞER TARAFTA SU,PİRİNÇ VE SAFRAN PİRİNÇLER PİŞİNCEYE kadar kaynatılır kaynama esnasında üzümlerde ilave edilir, 2 kaşık nişasta biraz sulandırılıp ilave edilir,şekeri eklenip 10 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan almaya yakın yarım çay bardağı gülsuyu eklenir,kaselere paylaştırılır.

7 yorum:

sevimin sayfasi dedi ki...

cok nefis görünüyor canim
ellerine saglik
insallah cok yakin zamanda hersey eski haline döner ve tüm arkadaslar bloglarina yeniden kavusur

Huriye dedi ki...

Ellerine saglik...zerde sahane olmus...insallah en kisa zamanda poblem halledilir...sevgiler

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

benim siteye bakarmısın

derya dedi ki...

Canım hepinizi çokkkk özledim ve çok mutluyum,öptüm...

defneylebirlikte dedi ki...

canım ellerine sağlık.süpersin..

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

selam canım zerde nefıs görünüyor ellerıne sağlık

Sadiye Kocabalkan dedi ki...

zerde bursaya özgü bir tatlı değilki

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...