Kayıtlar

Eylül, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KARA KABAK TATLISI

Resim
Karakabağın ne olduğunu şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm,geçen gün Necmiye Halama gittiğimde bahsetti, köylerde kavun karpuz ekilirken çevresine de bir sıra bu karakabaklar ekilirmiş kavun, karpuzun bitmesine yakın bunlar olmaya başlarmış genelde sütlü tatlısını yapıyorlarmış dilim dilim kesip üzerine şeker serpip, süt döküp fırınlandığı gibi benim yaptığım sütlü muhallebi kıvamında olanı da çok sevilirmiş. Vee tam da bunun üzerine pazarda karşıma çıkmaz mı hemen alıp denemem şart oldu artık ve mutlu son tatlım hazır gelelim tarife halam göz kararı yaptığı için ölçü veremedi tabi ben de onun anlattığı kıvamda yapmaya çalıştım. MALZEMELER: 2 KİLO KARA KABAK 2,5 SU BARDAĞI ŞEKER YARIM KİLO KADAR SÜT   YAPILIŞI: öncelikle kabağı dilimlere kesip soydum ve parçalara ayırdım,yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyup iyice haşladım, yumuşayınca süzüp sütü ve şekeri ekledim tekrar ocağa koyup el blendırı ile iyice ezip püre haline getirdim muhallebi kıvamına gelince

BALIK ZAMANI

Resim
Çarşılarda pazarlarda her çeşit balık bol,ben hamsiden başka balık sevmem ama eşim ve çocuklar için diğer balıkları da pişirmek zorundayım bu aralar genelde palamut daha revaşta ben hafif yağlayıp fırınlıyorum, hamsi ise mutlaka kızartma diyorum, yapacak olanlara kolay gelsin,afiyet olsun...Eee arkasından da bir un helvası yenir ama:))))

CEVİZLİ SALÇA

Resim
Antep salçası (acı biber) zeytinyağı iri kırılmış ceviz kekik kimyon sarımsak  karıştırılır, ekmek üzerine sürülerek afiyetle yenir.

VİŞNELİ TART

Resim
vişnenin bol olduğu zamanlarda komşum AYLİN'in yaptığı vişneli tart arşivde kalmasın istedim malzemeler: 3 yumurta 3 kaşık soğuk su 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı un 1 pk vanilya 1 kahve kaşığı kabartma tozu pasta kreması yada cremole meyve ve 1 paket tart jölesi YAPILIŞI: 3 yumurta akını 3 kaşık soğuk suyla kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.yumurta sarıları ve şekeride ekleyip çırpmaya devam ediyoruz diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış,unlanmış tart kalıbına yayıyoruz.yaklaşık 20 dk kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp kalıbı ters çevirip ıslak bez örtüyoruz 5-10 dk dinlendiriyoruz ki kolay çıksın.Daha sonra herhangi bir pasta kreması ile ortasını dolduruyoruz meyveleri dizip biraz ılınmış olan tart jölesini üzerine döküyoruz.

KOKOSTAR TATLISI

Resim
şerbetlemeden önce hindistancevizi ile yapılan her şeye bayılırım daha önce kurabiyesini denemiştim, Bahar hanımın bloğunda şerbetlisini görünce aklım kaldı  http://cafeportakal.blogspot.com/2012/02/kokostar-tatls.html    şimdiye kadar nasıl denemedim diye de kendime kızdım muhteşem bir lezzet,hindistan cevizini seviyorsanız hiç durmayın hemen deneyin pişman olmazsınız. MALZEMELER: 125 gram margarin (yumuşak) 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 yumurta sarısı 1 pk kakao  25 gr yarım pk kabartma tozu vanilya 1 fincan toz şeker un  (yumuşak bir hamur olacak) DOLGU MALZEMESİ 60 gr hindistancevizi 1 yumurta akı ŞERBETİ İÇİN 2 bardak su 2 bardak şeker 1 dilim limon YAPILIŞI Şerbeti kaynatın ve ılınmaya bırakın yumurta akı ve hindistancevizini karıştırıp dolgu malzemesini hazırlayın yavaş yavaş un ekleyerek hamuru hazırlayın   hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda açtırıp ortasına 1 er çay kaşığı dolgu malzemesi koyun ve yuvarlayın,yağlı kağıt serilm

SUSAMLI-tatlı,TUZLU KURABİYE

Resim
sanırım herkesin böyle olmazsa olmaz bir kurabiye tarifi vardır,daha öncede tarifi yayınlamıştım ama o kadar sık yapıyorum ki sizler de hatırlayın istedim.Tarifi yıllar önce   http://www.portakalagaci.com/   almıştım,her yiyen tarafından beğenildi,deneyin pişman olmazsınız. http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2011/03/susamli-kurabiye.html     MALZEMELER: 1paket yumuşak margarin 1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 1 paket kabartma tozu 2 kaşık sirke 3 kaşık tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı mahlep aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susam YAPILIŞI: hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.

ÇEŞNİLİ KURABİYE

Resim
BEN ve oğullarım pek  peynir sevmeyiz, ama peyniri de bir şekilde tüketmemiz gerektiği için farklı yöntemler deniyorum, örneğin bu kurabiyelerin içerisinde 250-300 gr beyaz peynir var,yoğururken hamura karıştırdım,çıtır çıtır kurabiyelerim oldu. MALZEMELER: 1  su bardağı sıvıyağ (erimiş margarinle yarı yarıya olabilir) yarım su bardağı su 250 gr kadar beyaz peynir (yoksa yoğurt) 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için) mahlep-susam çeşnili kabartma tozu alabildiği kadar un-tuz YAPILIŞI: yoğurma kabına peyniri koyup su yardımıyla iyice ezdim,diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ettim daha sonra şekil verip,yumurta sarısı sürdüm,susam ekip kızarana kadar pişirdim. Pişerken çıkan kokuyu  size tarif edemem,bence hemen deneyin...

ET SOTE-BULGUR PİLAVI-KIZARTMA

Resim