Kayıtlar

Eylül 16, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KOKOSTAR TATLISI

Resim
şerbetlemeden önce
hindistancevizi ile yapılan her şeye bayılırım daha önce kurabiyesini denemiştim, Bahar hanımın bloğunda şerbetlisini görünce aklım kaldı http://cafeportakal.blogspot.com/2012/02/kokostar-tatls.html   şimdiye kadar nasıl denemedim diye de kendime kızdım muhteşem bir lezzet,hindistan cevizini seviyorsanız hiç durmayın hemen deneyin pişman olmazsınız.
MALZEMELER:
125 gram margarin (yumuşak)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 pk kakao  25 gr
yarım pk kabartma tozu
vanilya
1 fincan toz şeker
un  (yumuşak bir hamur olacak)
DOLGU MALZEMESİ
60 gr hindistancevizi
1 yumurta akı
ŞERBETİ İÇİN
2 bardak su
2 bardak şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI
Şerbeti kaynatın ve ılınmaya bırakın
yumurta akı ve hindistancevizini karıştırıp dolgu malzemesini hazırlayın
yavaş yavaş un ekleyerek hamuru hazırlayın  
hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda açtırıp ortasına 1 er çay kaşığı dolgu malzemesi koyun ve yuvarlayın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip …