DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
 SEVGİLİ SİBEL YALÇIN bir kaç ay önce yayınladıgında ilgimi çekmişti, yapmak bu güne kısmet oldu, çok beğendik, sık yapılacaklar arasına girdi..
 SEVGİLİ SİBEL YALÇIN bir kaç ay önce yayınladıgında ilgimi çekmişti, yapmak bu güne kısmet oldu, çok beğendik, sık yapılacaklar arasına girdi..
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2,5 bardak un (tereyağ çok yumuşamıştı daha fazla un gitti)
- vanilya..kabartma tozu
- yarim bardak damla çikolata
YAPILIŞI: 
*yağı ve unun yarısını kaşık yardımıyla birbirine yedirin 
*diğer malzemeleri ilave edin
*kalan unu yavas yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edin*damla çikolataları ekleyip bir süre dolapta dinlendirin
*yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaylı dondurma kaşığı yardımıyla dizin
*170 derecede 15 dk pişirmeniz yeterli...



Yorumlar