DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
SEVGİLİ SİBEL YALÇIN bir kaç ay önce yayınladıgında ilgimi çekmişti, yapmak bu güne kısmet oldu, çok beğendik, sık yapılacaklar arasına girdi..
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2,5 bardak un (tereyağ çok yumuşamıştı daha fazla un gitti)
- vanilya..kabartma tozu
- yarim bardak damla çikolata
YAPILIŞI:
*yağı ve unun yarısını kaşık yardımıyla birbirine yedirin
*diğer malzemeleri ilave edin
*kalan unu yavas yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edin*damla çikolataları ekleyip bir süre dolapta dinlendirin
*yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaylı dondurma kaşığı yardımıyla dizin
*170 derecede 15 dk pişirmeniz yeterli...
Yorumlar