DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ

 


 SEVGİLİ SİBEL YALÇIN bir kaç ay önce yayınladıgında ilgimi çekmişti, yapmak bu güne kısmet oldu, çok beğendik, sık yapılacaklar arasına girdi..
MALZEMELER:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ  
  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2,5 bardak un (tereyağ çok yumuşamıştı daha fazla un gitti)
  • vanilya..kabartma tozu 
  • yarim bardak damla çikolata 

YAPILIŞI: 
*yağı ve unun yarısını kaşık yardımıyla birbirine yedirin 
*diğer malzemeleri ilave edin
*kalan unu yavas yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edin
*damla çikolataları ekleyip bir süre dolapta dinlendirin
*yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaylı dondurma kaşığı yardımıyla  dizin
*170 derecede 15 dk pişirmeniz yeterli...

Yorumlar

Renkli Pasta Sepeti dedi ki…
Çok güzel olmuş kurabiyeler.. Ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin. Sevgiler..:)
EZGİLİ TARİFLER dedi ki…
Ellerine sağlık görüntü harika.
İlke Ataş dedi ki…
ellerinize sağlık deneneceklere eklendi =)
FERZAN dedi ki…
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Bloğuma beklerim.selamlar
Nilay Durukan dedi ki…
Bu da ne şıkmış gerçekten
melike alp dedi ki…
Buğday yerine mısır nişastası olabilirmi acaba teşekkürler