DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOQLAHgoPSuyJHBl482c8XOlCPXDR9WaAS5lgNNo5LVP85s-euoDEPo96x7epWbzeAkdZrAMsU6d2f55XK-hoHpphtWdxuAv8cE_WBAR380ZZzYInQ8QaA3LNtxtYdyUyShMSVPEmMl80/s640/kur.jpg)
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2,5 bardak un (tereyağ çok yumuşamıştı daha fazla un gitti)
- vanilya..kabartma tozu
- yarim bardak damla çikolata
YAPILIŞI:
*yağı ve unun yarısını kaşık yardımıyla birbirine yedirin
*diğer malzemeleri ilave edin
*kalan unu yavas yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edin*damla çikolataları ekleyip bir süre dolapta dinlendirin
*yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaylı dondurma kaşığı yardımıyla dizin
*170 derecede 15 dk pişirmeniz yeterli...
Yorumlar