DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ

 


 SEVGİLİ SİBEL YALÇIN bir kaç ay önce yayınladıgında ilgimi çekmişti, yapmak bu güne kısmet oldu, çok beğendik, sık yapılacaklar arasına girdi..
MALZEMELER:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ  
  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2,5 bardak un (tereyağ çok yumuşamıştı daha fazla un gitti)
  • vanilya..kabartma tozu 
  • yarim bardak damla çikolata 

YAPILIŞI: 
*yağı ve unun yarısını kaşık yardımıyla birbirine yedirin 
*diğer malzemeleri ilave edin
*kalan unu yavas yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığını elde edin
*damla çikolataları ekleyip bir süre dolapta dinlendirin
*yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yaylı dondurma kaşığı yardımıyla  dizin
*170 derecede 15 dk pişirmeniz yeterli...

Yorumlar

Renkli Pasta Sepeti dedi ki…
Çok güzel olmuş kurabiyeler.. Ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin. Sevgiler..:)
EZGİLİ TARİFLER dedi ki…
Ellerine sağlık görüntü harika.
İlke Ataş dedi ki…
ellerinize sağlık deneneceklere eklendi =)
FERZAN dedi ki…
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Bloğuma beklerim.selamlar
Nilay Durukan dedi ki…
Bu da ne şıkmış gerçekten
melike alp dedi ki…
Buğday yerine mısır nişastası olabilirmi acaba teşekkürler

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ