Kayıtlar

Kasım, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

LAHMACUN

Resim
birkaç kez farklı lahmacun denemelerim oldu,ama hiç ölçülü yapmamıştım göz kararı un-maya-su-tuz, ama bloğa yazmak için ölçü vermem gerektiğini düşündüm ve   http://www.misssgibi.com/?p=31   bloğunda gördüğüm lahmacun tarifini denemeye karar verdim,ölçüler çok uygundu gerçekten çok güzel lahmacunlarım oldu mutlaka deneyin derim. MALZEMELER: 500 gr un yarım paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker tuz ılık su İÇ HARCI 250 gr koyun kıyması 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 2 büyükçe soğan rendesi 2 ortaboy domates rendesi(domates yoksa yazın yaptığım domates sularından koyuyorum) bir kaç tane ince kıyılmış sivri biber sarımsak  1-2 diş maydanoz -karabiber-pulbiber YAPILIŞI: öNCE tüm hamur malzemelerini yoğurup üzerine naylon poşet geçirip bir süre mayalanmaya bırakıyorum,daha sonra iç malzemeyi hazırlıyorum,rendelenmiş soğan-domates-kıyma-salça -tuz ve baharatları iyice yoğuruyorum, mayalanan hamuru 10-12 bezeye ayırıp bol unlayarak açıp iç malze

ŞAM TATLI ve PİDELİ KÖFTE

Resim
ŞAM TATLI yı  yıllardır yapmama rağmen tarifini yayınlamadığı farkettim ,pideli köftenin arkasından iyi gider diyorum ve işte tarif... MALZEMELER 1 bardak irmik 1 bardak un 1 bardak şeker 1 bardak yoğurt 1 çay kaşığı karbonat istenirse vanilya ŞERBET: 2 BARDAK SU 3 bardak şeker birkaç damla limon suyu --üzeri için fıstık --30 cm lik tepsi YAPILIŞI:şekerle yoğurt çırpılır irmik ve un ilave edilir(istenirse un koymadan 2 bardak irmikle de yapılabilir)en son karbonatı konup karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür üzerine fıstıklar dizilip önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.pişmesine 5-10 dk kala çıkarıp dilimleri kesilirse daha rahat oluyor fırından çıktıktan sonra hemen keserseniz dağılabiliyor ılık şerbet fırından çıkıp 5 dk kadar havalanan tatlının üzerine dökülür üzeri kapatılmaz.

LİMONLU TAVUK

Resim
 alt resim daha sulu ve soğanla pişirilmiş hali butları mümkünse birkaç saat önceden derilerini çıkarıp ,yıkadıktan sonra kapaklı bir kaba alıyorum - yarım çay bardağı sıvıyağ- -yarım çay bardağı limon suyu -,tuz-kekik -kırmızı biber ve birkaç diş sarımsak ile baraber karıştırıp kapağını kapatıyorum  ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyorum vaktim  yoksa çelik tencereye direk dizip yağı-limonu-baharatları ve yarım çay bardağı da suyu koyup kısık ateşte suyunu iyice çekip kızarıncaya kadar pişiriyorum. Yanına garnitür olsun derseniz patatesleri kuşbaşı doğrayıp tavuklar suyunu çekmeye başladığında ilave edip birlikte pişirebilirsiniz.

SONSUZ DEKORASYON'dan harika bir çekiliş

Resim
http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/2012/11/kahve-fincan-lokumluk-tepsi-cekilisi.html

KREM KARAMELLİ KEK (KUDRETULLAH)

Resim
BİRKAÇ blog da  dikkatimi çekmişti özellikle karamelli tarifler beni çekiyor.  ben denedim beğendim,yapacaklara kolay gelsin. MALZEMELER: KEK:3 yumurta          1 bardak toz şeker          1,5 bardak un          1 çay bardağı süt          yarım çay bardağı sıvıyağ          2 kaşık kakao          1 pk kabartma tozu          1 limon ya da portakal kabuğu rendesi KREM.           YARIM KİLO SÜT           3 kaşık şeker          4 yumurta            portakal ya da limon kabuğu rendesi          vanilya KARAMEL:           YARIM su bardağı tozşeker   YAPILIŞI: --yarım su bardağı şekeri karamel yapın ve kalıbın dibine iyice yayın --2 bardak sütle 3 kaşık şeker port kabuğu rende,yumurta ve vanilyayı çırpıp üzerine dökün --kek malzemesini çırpıp üzerine dökün --görüntü sizi korkutmasın pişince katlar ayrılacak --kesinlikle kelepçeli kalıp kullanmayın --kek kalıbını içerisinde 3 parmak kadar su dolu  olan tepsiye oturtup 175 derece de 35-40 dk yakın pişirin

BEZE

Resim
her poğaça börek yaptığımda yumurta sarısı sürüp beyazlarını kapaklı bir kapta dolapta biriktiriyorum 2 -3 tane olduğunda beze yapmam şart oluyor:))))biz çok seviyoruz daha önce de tarif vermiştim   http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/05/beze.html   1 yumurta akı için 1 çay bardağı tozşeker olacak şekilde hesaplayabilirsiniz kısık ocakta çelik tencerede krem şanti kıvamına kadar çırpıp krema sıkacağı ile sıkıyorum 170 derecede kızartmadan pişiriyorum.

BOZA BOOOOZAAAAA.....

Resim
BU GÜN kış yüzünü gösterdi, sabahtan beri aralıklarla yağmur yağıyor hafta sonuna doğru sıcaklık daha da düşecekmiş,böyle olunca BOZA mevsimini  açayım dedim, sabah kaynattım akşam bozamız hazır oldu daha önce de tarif yayınlamıştım,tekrarlamakta fayda var diyorum. MALZEMELER: 500 GR pilavlık bulgur 1 çay bardağı pirinç su-şeker -1 çay bardağı mayalık boza ya da 1 çay kaşığı kuru maya YAPILIŞI: İYİCE YIKANAN BULGUR VE PİRİNÇ BÜYÜKÇE BİR TENCEREDE BOL SU İLE KAYNATILIR, bulgurlar iyice ezilecek duruma gelinceye kadar su ilavesi ile kaynatılır blendrla iyice ezdirdikten sonra tel süzgeçten geçirilip ılınması beklenir,1 çay bardağına yakın maya olması için eski boza yoksa 2 çay kaşığı kadar kuru maya(ılık suda eritebilirsiniz) o da yoksa 1 dilim ekmek içi  ve 3-4 kaşık şeker konarak 8-10 saat kadar mayalanması sağlanır.Koyu   olursa su ekleyebilirsiniz.Daha sonra yeterince tozşeker konup karıştırılarak buzdolabında muhafaza  edilir.

CEVİZLİ-SUSAMLI KROKAN

Resim
krokan sevmeyen varmıdır bilmiyorum,ben bayılıyorum genelde pastalara kullanırım diye yapıp kavanoza koyuyorum ama pastaya kullanmaya fırsat kalmadan sıfır:))))) tarifi yok göz kararı şekeri elle irice parçaladığım cevizleri ve susamı ve birkaç damla limon suyunu tavaya koyup şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekliyorum daha sonra mermerin üzerine yağlı kağıt serip üzerine döküp soğumasını bekliyorum parçalara kırıp kavanozda saklıyorum,bu gördüğünüz krokan 1 bardak şekerden.