LİMONLU TAVUK




 alt resim daha sulu ve soğanla pişirilmiş hali

butları mümkünse birkaç saat önceden derilerini çıkarıp ,yıkadıktan sonra kapaklı bir kaba alıyorum
- yarım çay bardağı sıvıyağ-
-yarım çay bardağı limon suyu
-,tuz-kekik -kırmızı biber ve birkaç diş sarımsak ile baraber karıştırıp kapağını kapatıyorum  ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyorum vaktim  yoksa çelik tencereye direk dizip yağı-limonu-baharatları ve yarım çay bardağı da suyu koyup kısık ateşte suyunu iyice çekip kızarıncaya kadar pişiriyorum. Yanına garnitür olsun derseniz patatesleri kuşbaşı doğrayıp tavuklar suyunu çekmeye başladığında ilave edip birlikte pişirebilirsiniz.

Yorumlar

alev mutfakta dedi ki…
Lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. Derilerini çıkartıyorum demişsin ama resimlerde derileri var, iki şekilde de çelik tencere de yapışma olmadan pişiyor değil mi?
nursen aksoy dedi ki…
Dilekcim ellerine sağlık,nasılda nar gibi kızarmışlar..
Gülcan dedi ki…
evet çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık sevgiler.
Fuat Gencal dedi ki…
Yağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.
Aicha Dalgic dedi ki…
harikaaaaa çok lezziz annemin yemegine benzemis

bende beklerim
** ZEL ** dedi ki…
Nasıl da güzel pişmişler,harika gözüküyorlar.
Bugünden sonra ilk yapacağım tavuk tarifi limonlu tavuk olacak inşAllah:)
örgü cumhuriyetim dedi ki…
çok güzel görünüyor ellerine sağlık...bloğun tümü iştah kabartıcı :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA