12 Kasım 2012 Pazartesi

BEZE






her poğaça börek yaptığımda yumurta sarısı sürüp beyazlarını kapaklı bir kapta dolapta biriktiriyorum 2 -3 tane olduğunda beze yapmam şart oluyor:))))biz çok seviyoruz daha önce de tarif vermiştim  
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/05/beze.html 
1 yumurta akı için 1 çay bardağı tozşeker olacak şekilde hesaplayabilirsiniz kısık ocakta çelik tencerede krem şanti kıvamına kadar çırpıp krema sıkacağı ile sıkıyorum 170 derecede kızartmadan pişiriyorum.

8 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Dilekcim ben bezeyi kendim için yapıyorum ve bütün çanağı kendim yiyorum..Ellerine sağlık,senin bezeler muhteşem..Size mi gelsem acaba..

Dilekkmutfakta dedi ki...

ben çok tatlı sevmediğim için aramam ama oğlanlar bayılıyor gerçekten,bize gelme konusunu ciddi ciddi düşün derim her zaman beklerim:)))

Hatice Mutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bayılırım bezeye çok incelik isteyen bi tarif. harika olmuş..

aysema dedi ki...

Yumurtanın beyazı beklerken bozulmaz mı?
Ben çorba terbiyesinde kullanırım hemen. Böylesi de güzelmiş.Eline sağlık...

Saglıklımutfak dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık harikalar ;)

kurşun geçirmez cam dedi ki...

Gerçekten çok beğendim, tebrik ediyorum sizi.

Süreyya dedi ki...

Çok severim,harika olmuş ellerinize sağlık :)

ceyda dedi ki...

Dilek abla bunu hep fırınlarda görüyordum ama adını bir türlü bilmiyordum ve göremediğim zaman ismini bilmediğim için tarif ile analtıyordumşölee kıvrım kıvrım oluo beyaz oluyorrr sert oluoo tatlı oluyorrr diye diye beni bu dertten kurtardınnn on numarasın sennnn :*

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...