12 Kasım 2012 Pazartesi

BEZE






her poğaça börek yaptığımda yumurta sarısı sürüp beyazlarını kapaklı bir kapta dolapta biriktiriyorum 2 -3 tane olduğunda beze yapmam şart oluyor:))))biz çok seviyoruz daha önce de tarif vermiştim  
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/05/beze.html 
1 yumurta akı için 1 çay bardağı tozşeker olacak şekilde hesaplayabilirsiniz kısık ocakta çelik tencerede krem şanti kıvamına kadar çırpıp krema sıkacağı ile sıkıyorum 170 derecede kızartmadan pişiriyorum.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...