12 Haziran 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI





MALZEMELER:
yarım kilo (12 tane) dolma biber
1,5 su bardağı pirinç(her biber için 1 tatlı kaşığı gibi)
3 tane büyük kuru soğan
2 tane domates
tuz-2 kesme şeker
karabiber--yenibahar--az tarçın --kuru nane
dolmalık üzüm ve fıstık
yarım su bardağı kadar zeytinyağı
maydanoz--taze nane
YAPILIŞI:
YEMEKLİK doğradığımız soğanları ve fıstıkları  zeytinyağında pembeleştiriyoruz,iyice yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz,tuz--şeker yıkanmış üzümleri ve rendelenmiş domatesi  koyup 1 bardak sıcak su ilave ediyoruz iyice suyunu çektikten sonra altını kapatıp baharatları, kıyılmış taze naneyi ve maydanozu ilave edip demlenmeye bırakıyoruz. Temizleyip yıkadığımız dolma biberler iyice süzülünce hafif tuzlayıp sıkı olmayacak şekilde iç malzemeyi dolduruyoruz.Tencereye dizip domatesle ağızlarını kapatıyoruz 2 bardak kadar sıcak su ve 2-3 kaşık zeytinyağını üzerine gezdirip pişmeye bırakıyoruz.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...