20 Haziran 2012 Çarşamba

KAZANDİBİ



MALZEMELER:
1 kilo süt
1 bardak tozşeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kaşık pirinç unu
DİBİ İÇİN:
yarım br pudra şekeri
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI:

1 kilo sütten 1 bardak kadar ayırıp kalan sütü şekerle birlikte ateşe koyun,1 bardak ayırdığınız sütün içerisine un,nişasta ve pirinç ununu koyup iyice ezin kaynayan şekerli süte ekleyin. Pişireceğiniz tepsinin dibini tereyağı ile iyice yağlayıp her yerine gelecek şekilde pudra şekeri ekin,muhallebi kaynadıktan sonra altını kapatıp tepsinin dibine ince olacak şekilde 2-3 kepçe yaydırıp ocakta döndüre döndüre yakın kalan muhallebiyi de döküp içi  soğuk su dolu başka bir tepsinin içerisine oturtun ki kazandibi tepsiden kolay çıksın 2-3 saat soğutup, kesip rulo yaparak servis edebilirsiniz tabii ki tarçınla....

4 yorum:

Gönül Mutfağı dedi ki...

enfes görünüyor,ellerinize sağlık..en sevdiğim tatlıdır kazandibi ama şimdiye dek tam olarak tutturabildiğim söylenemez.birgün "işte bu" diyeceğim sonuca ulaşırsm ben de sitemde paylaşmak isterim:)

sarımutfak-hande dedi ki...

bana bunu evde yapmak kısmet olmadı:((
ellerine sağlık nefis görünüyor canım

Gönülünce dedi ki...

Hımm çok severim bu sıcakda çok güzel gider doğrusu...Ellerine sağlık canım...

bir kase lezzet dedi ki...

ELKLERİNE SAĞLIK CANIM...
HARİKA LEZZET OLMUŞ...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...