Kayıtlar

Haziran, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PANDA KEK

Resim
ayıcık şeklindeki kek kalıbı ile kek yapmak çok zevkli geldi,ağız burun derken komik bir panda çıktı ortaya,tarif derseniz 2 yumurta ile klasik bir kek yaptım,krem şanti ile süsledim hepsi bu kadar...

KAZANDİBİ

Resim
MALZEMELER:
1 kilo süt
1 bardak tozşeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kaşık pirinç unu
DİBİ İÇİN:
yarım br pudra şekeri
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI:

1 kilo sütten 1 bardak kadar ayırıp kalan sütü şekerle birlikte ateşe koyun,1 bardak ayırdığınız sütün içerisine un,nişasta ve pirinç ununu koyup iyice ezin kaynayan şekerli süte ekleyin. Pişireceğiniz tepsinin dibini tereyağı ile iyice yağlayıp her yerine gelecek şekilde pudra şekeri ekin,muhallebi kaynadıktan sonra altını kapatıp tepsinin dibine ince olacak şekilde 2-3 kepçe yaydırıp ocakta döndüre döndüre yakın kalan muhallebiyi de döküp içi  soğuk su dolu başka bir tepsinin içerisine oturtun ki kazandibi tepsiden kolay çıksın 2-3 saat soğutup, kesip rulo yaparak servis edebilirsiniz tabii ki tarçınla....

BURSAlı bloggerlar

Resim

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Resim
MALZEMELER:
yarım kilo (12 tane) dolma biber
1,5 su bardağı pirinç(her biber için 1 tatlı kaşığı gibi)
3 tane büyük kuru soğan
2 tane domates
tuz-2 kesme şeker
karabiber--yenibahar--az tarçın --kuru nane
dolmalık üzüm ve fıstık
yarım su bardağı kadar zeytinyağı
maydanoz--taze nane
YAPILIŞI:
YEMEKLİK doğradığımız soğanları ve fıstıkları  zeytinyağında pembeleştiriyoruz,iyice yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz,tuz--şeker yıkanmış üzümleri ve rendelenmiş domatesi  koyup 1 bardak sıcak su ilave ediyoruz iyice suyunu çektikten sonra altını kapatıp baharatları, kıyılmış taze naneyi ve maydanozu ilave edip demlenmeye bırakıyoruz. Temizleyip yıkadığımız dolma biberler iyice süzülünce hafif tuzlayıp sıkı olmayacak şekilde iç malzemeyi dolduruyoruz.Tencereye dizip domatesle ağızlarını kapatıyoruz 2 bardak kadar sıcak su ve 2-3 kaşık zeytinyağını üzerine gezdirip pişmeye bırakıyoruz.

MISIRLI BARBUNYA(trahna)

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/07/trahana.html  SEMİZOTLU PATATES SALATASI
 ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


FIRINDA KIYMALI PATATES

Resim
MALZEMELER:
4-5 tane patates
250 gr kadar kıyma
1 tane kurusoğan
2 tane sivribiber
2 tane domates
2 kaşık salça
margarin
YAPILIŞI:
patatesler genelde halka halka doğranıp kızartılır ama ben hepsini kuşbaşı doğrayıp fırın kağıdı koyduğum tepsiye dizdim üzerine az sıvıyağ,tuz,kekik ve kırmızı biber koyarak fırınladım.
tavada kıyma,yemeklik doğradığım kurusoğan ve biberleri kavurdum salçasını ve domatesini ekleyip suyunu çektirdim daha sonra pişen patateslerin üzerine yaydım 1 bardak kadar sıcak su ekleyip fırınladım.

İKİ RENKLİ PUDİNG

Resim
MALZEMELER:
1 paket kakaolu puding
1 paket vanilyalı puding
6 bardak süt
fındık kırığı ya da bisküvi kırığı
YAPILIŞI:
3 bardak süt ile vanilyalı puding pişirilip kuplara paylaştırılır araya fındık kırığı serpilir,diğer 3 bardak süt ile kakaolu puding pişirilip üzerine paylaştırılır.

ELMALI KURABİYE

Resim
Güzel kardeşim İrem'de yemiştim bu kurabiyelerden çok beğendim favorilerim arasına girdi,hem tadı hem görüntüsü hoş,daha önce de  http://cahidejibek.com/2011/12/09/elmali-kurabiye-tarifi/ dikkatimi çekmişti işte tarif...
MALZEMELER:
125 gr  oda ısısında margarin veya tereyağ
1 çay br sıvıyağ
1 çay br yoğurt
1,5 çay br şeker
1 yumurta
1 su br nişasta
3 br kadar un
yarım pk k. tozu-vanilya
İÇ MALZEME:
4 ELma
5 kaşık şeker
tarçın-ceviz