29 Mayıs 2012 Salı

UN HELVASI



  MALZEMELER:
125 gr margarin ya da sıvıyağ margarin karışımı olabilir
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt veya su
1 paket vanilya
süslemek için tarçın
 YAPILIŞI:yağ tencerede kızdırılır,un ilave edilir unun rengi değişinceye kadar tahta kaşıkla kavrulur.şeker ve süt başka bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır,kavrulan una eklenir kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır.Kaşık suya batırılarak helvalara şekil verilir,tarçınla servis yapılır.  
ben bu helvayı su ile yaptım.                                                               

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...