26 Mayıs 2012 Cumartesi

MANTI






geçen gün komşum AYLİN ile birlikte mantı yapmak için kolları sıvadık, birimiz açtı-birimiz kapadı.bir kısmını pişirdik bir kısmını dondurucuya koyduk.Hatta hızımızı alamadık sipariş almaya karar verdik:))))
MALZEMELER:
un
su
tuz ile birlikte biraz sert bir hamur yoğurup yarım saat kadar dinlendirdik.
İÇ MALZEME:
kıyma
karabiber-tuz
1 tane rende soğan
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yoğurt
kızdırılmış tereyağı
YAPILIŞI: resimlerde görüldüğü gibi hamuru merdane ile açıp küçük karelere kestik ortalarına iç malzemeyi koyup kapattık,bol su ve tuz koyduğumuz tencere de haşladık,yoğurt ve tereyağ ile servis yaptık...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...