19 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

                                        GARNİTÜRLÜ

                                    PİRİNÇLİ

enginarın faydaları saymakla bitmiyor yılda 40 tane yemenin kanı ve karaciğeri temizlediği söyleniyor yerli enginar çıktı bol bol yemenin tam zamanı
 Mide ve bağırsakları dezefenkte eder.
* vücuda canlılık verir.
* Karaciğeri korur, karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar
* Böbrek ve bağırsakların düzenliçalışmasına yardımcı olur.
* Sindirimi kolaylaştırır.
* Kandaki şeker oranını ayarlar, kolestrolü düşürür.
* Vücuda dinçlik verir
* Kalp sağlığı için faydalıdır
* İshali keser ve önler.
* Kanı temizler. 
Ben garnitürlü seviyorum,eşim pirinçli artık sırayla yapıyorum 
MALZEMELER: 
enginar(ben pazarlarda suyun içinde satılan enginarlardan pek almam ya hemen soydurup ilaçlı suya konmadan alır gelirim ya da kendim ayıklarım) 
1 bardak kadar bezelye 
1 havuç 
1 patates 
1 kuru soğan 
1 fincan zeytinyağı 
2 kesme şeker  --tuz 
limon 
YAPILIŞI: 
ENGİNARLARI AYIKLAYIP bol limon suyu sıkılmış suda bekletirim ayrıca sıktığım limonla da biraz ovarım. 
Soğanı, havucu ve patatesi tavla zarı gibi küçük küpler halinde doğrayın.  Geniş bir tencereye soğanı ve yağı ekleyin. Çok az kavurun.Patates ve havucu da ekleyip bir iki kere karıştırın.Bezelye ve enginarları da ilave edin tuzunu şekerini ekleyip sıcak su koyarak pişmeye bırakın.20 dk yeterli olacaktır.     

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...