12 Aralık 2016 Pazartesi

UN HELVASI




dün akşam mevlüt kandili için  yaptığım pratik un helvası
MALZEMELER:
yarım bardak sıvı yağ
1 dolu kaşık  tereyağ
1,5 su bardağı un
2 bardak su veya süt
1,5 bardak toz şeker
YAPILIŞI:
suyu ve şekeri kaynatıp bekletiyoruz...
sıvı yağ, tereyağ ve unu tencereye alıp istediğimiz renge ulaşana kadar kavuruyoruz..
şerbetle buluşturup tencereden kurtulup toparlanana  kadar karıştırıyoruz , 10 dk kadar demlenmeye bırakıp şekil veriyoruz..

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık en sevdiğim tatlılardan biri sevgiler

Nil ModaDusleri dedi ki...

Enfes görünüyor sunum ayrı bi güzel ellerine sağlık :)

Güray Oğul dedi ki...

Müthiş :)) yeni bloguma da beklerim;
http://gezgiccift.blogspot.com/

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...